Şehit Hulki BEYDİLİ
Özgeçmiş
29 Ekim 1972 yılında Nallıhan’da doğdu. İlköğrenimini Nallıhan’da tamamladıktan sonra Ankara’ya giderek 08 Haziran 1990 yılında Polatlı Endüstri Meslek Lisesinin Elektrik Bölümünden mezun oldu. 30 Ağustos 1992 yılında Jandarmaya Astsubay Öğrenci Tabur Komutanlığından mezun olarak Ardahan İl Jandarma Alay Komutanlığına atandı. Başarılı sicili ve sınavda gösterdiği başarı dikkate alınarak 2000 yılında teğmenliğe naspedildi. 30 Ağustos 2003’de Üsteğmen oldu. 07 Haziran 2004’te Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığında görevli iken 19 Temmuz 2005 günü saat 19:00 sıralarında Van Çukurca Konvoyunu karşılamak üzere araçla intikale geçtikleri sırada Çukurca Hakkari Karayolunun 23.kilometresinde karayoluna döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit düştü.
Naaşı, Nallıhan Mezarlığına defnedilmiştir.
Anı
Gün geçmiyorki Güneydoğu’da yeniden hortlayan terör can almasın. Ana baba kuzusu askerlerimiz kurşunlanarak, mayınlanarak şehit ediliyor. Bunlardan biri, üç dört gün önce mayına çarpıp parçalanan ve üç arkadaşıyla birlikte şehit düşen Üsteğmen Hulki Beydili idi. Cenaze töreni geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’nın Nallıhan İlçesinde yapıldı. Şimdi size okurum makine mühendisi Gökhan Ünlüer’den aldığım e-posta mesajını iletiyorum:
“Ben askerliğimi 293. Dönem Asteğmen Hakkari-Çukurca Taktik Jandarma Sınır alayında yaptım. Devre arkadaşım, birlikte askerlik yapmakta olduğumuz Asteğmen Süleyman Şahin, 12 Mayıs 2004 günü aracın mayına çarpması sonucu şehit oldu. Hepimiz yıkılmıştık. Süleyman, Yozgat’ın Yerköy İlçesindendi ve edebiyat öğretmeniydi (Görev Yeri: Nallıhan Sarıyar Lisesi). Bizler görevimiz nedeniyle memleketimde yapılan törene katılamadık. Ancak 45 gün sonra terhis olunca tüm devre arkadaşları ilk olarak hep birlikte Yerköy’e gittik.
Öncelikle ilçe jandarma bölüğüne gittik. Çünkü Süleyman’ın ailesinin ev adresini bilmiyorduk. Bölük komutanı üsteğmen makamına davet etti. Süleyman’ın şehit olduğunun ertesi günü tayinler açıklanmıştı. Ve bölük komutanının tayini de Çukurca’daki bizim birliğe çıkmış. Orasını çok merak ediyordu. Kendisine oradaki durumu, görevleri, araziyi anlattık. Eşi de endişe içindeymiş. Haklı. Yerköy’e şehit cenazesi geliyor ve sizin tayininiz ertesi günü şehidin can verdiği yere çıkıyor. Korkmamak imkânsız.
Bölük komutanı bize Süleyman’ın törenini anlattı. Daha sonra bizi Süleyman’ın ailesine ve oradan da şehitliğe götürdü. Harika bir şehitlik yaptırmıştı. Her ayrıntıyı bize tek tek anlattı. Hepimiz çok duygulandık. Geçen akşam haberlerde Hakkari-Çukurca’daki 4 şehidimizin haberini izledim.
Bir üsteğmen, bir teğmen, iki er. Şehit düşen, üsteğmen bizi Yerköy’de ağırlayan Hulki Beydili idi. Bir anda gözyaşlarına boğuldum. O insanca duygular barındıran komutan şehit düşmüştü. Tayinden korkan eşi cenaze töreninde ağlıyordu. Onunla beraber ben de…”